İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Farklı Şehirde Bulunan Ev, Arsa, İşyeri Satışı Uzaktan Nasıl Yapılır?

Farklı Şehirde Bulunan Ev, Arsa, İşyeri Satışı Uzaktan Nasıl Yapılır?

Pandemi sürecinde salgın önlemleri kapsamında vatandaşların dikkat etmeleri gerekiyor. Bu dönemde gayrimenkul satışı yapacak olan vatandaşlar sürecin bir kısmını online olarak yürütebiliyorlar. Bunun yanında farklı şehirlerde gayrimenkul satışı yapılmak istendiğinde şehir değiştirmek gerekmiyor. Satış işlemleri farklı şehirlerde gerçekleştirilebiliyor.

       Koronavirüs ile mücadele sürecinde çok sayıda kamu hizmeti online platformlara taşındı. Vatandaşlar başta e-Devlet olmak üzere kurumların işlemlerini hiç kurum birimlerine uğramadan tamamlayabiliyorlar. 2020 yılı başından itibaren bu alanda adım atan kurumlardan bir tanesi de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü oldu.

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ONLİNE HİZMETLERİ

       Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Web Tapu uygulaması üzerinden kurumun çok sayıda hizmetini elektronik platform üzerinden sağlar oldu.  Vatandaşlar kendilerine ait gayrimenkullerine ilişkin tüm detayları bu uygulama üzerinden öğrenebilir. Bunun yanında gayrimenkul ile ilgili işlşem yapılmak istendiği zaman işeleme göre randevu aşamasından satış aşamasına kadar tüm süreç uygulama üzerinden yürütülür oldu.  Kurumun online sağladığı işlemlerden bir taneside farklı şehirlerde bulunan gayrimenkulün satışı.  Herhangi bir taşınmazı ve gayrimenkulü bulunan bir vatandaş, bu gayrimenkulünü farklı şehirlerden satmak istediği zaman özel başvuruda bulunacak.

       Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinin başvuru sonrasında birviriyle iletişime geçmesi sağlanacak.  Aynı anda alıcı ve satıcıların farklı illerdeki Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinde hazır olacaklar. İletişim halinde olan tapu birimleri satış işlemlerini aynı anda gerçekleştirebilecekler. Bu tür satışlarda işlem yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü döner sermaye harç ücreti ödemeleri daha yüksek rakamdan olabilir.



Kategoriler
0530 040 50 43

anamuridealemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir